Uitgaan

Turkse en Nederlandse gemeenschap ontmoeten elkaar tijdens de Iftar

Advertentie:

Den Helder – De Ramadan staat op het punt om te beginnen. Voor de Arabische gemeenschap start daarmee een maand van vasten, bezinning en naastenliefde. Om een inkijkje te geven in de gebruiken tijdens de Ramadan en om de wederzijdse integratie te bevorderen, leek het Hasan Hüseyin Yaylagül leuk om gezamenlijk een maaltijd te eten. Hasan, die vrijwilliger is in het Repair Café van Het FUNdament in Den Helder, vroeg of deze maaltijd dan gehouden kon worden in Het FUNdament.

Woensdag 13 maart is het zover. Vanaf 18.00 uur mogen de genodigden binnenlopen. De groep bestaat voor de helft uit Nederlanders en voor de helft uit mensen met een Turkse achtergrond. Er is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Na zonsondergang, zo rond kwart voor 7, wordt dan gezamenlijk een maaltijd gegeten. Deze eerste maaltijd na zonsondergang heet Iftar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button