Den Helder

Grote opknapbeurt voor treinstation Den Helder Zuid

Advertentie:

Den Helder – Het is volgens reizigers het op 1 na slechtste treinstation van Nederland, maar wellicht denken de passagiers daar in de toekomst anders over. Station Den Helder Zuid krijgt namelijk een opknapbeurt, zo meldt ProRail. Een upgrade, zoals de organisatie het zelf noemt en aannemer K. Dekker Bouw en Infra mag de klus uitvoeren.

Het werk wordt in twee etappes uitgevoerd. In het najaar gaat het station twee weekeinden op slot, in maart in totaal zestien dagen op rij. “De perrons worden volledig vernieuwd, het station krijgt nieuw meubilair en de stationstunnel wordt opgeknapt”, zo valt op de site van ProRail te lezen. “Den Helder Zuid is één van de minst gewaardeerde stations van Nederland”, vertelt Jacqueline Velzeboer, projectmanager bij ProRail. “Tijd om daar met aannemer K. Dekker iets aan te doen.”

Den Helder Zuid is dit jaar 44 jaar oud. “De perrons staan op een constructie die we tegenwoordig niet meer gebruiken. Die gaan we helemaal vervangen. We brengen ook perron 2 op hoogte, zodat het voldoet aan Europese richtlijnen. Dit maakt in- en uitstappen makkelijker, ook voor mensen die minder goed ter been zijn.” Dekker is dezelfde aannemer die in 2019 de liften op Zuid heeft gerealiseerd.

Planning
De komende maanden staan in het teken van het maken van exacte planningen. Het werk start in de herfst. Jacqueline: “In twee weekenden is er geen treinverkeer van en naar het station. Die tijd gebruiken we om een aantal dingen voor te bereiden voor het grote werk.” Dat grote werk staat gepland voor maart 2025. “Dan gaan we in zestien dagen alles vervangen. We werken dan dag en nacht door. Dat is best even pittig, zeker voor mensen die dichtbij wonen, maar we zorgen ervoor de overlast tot het minimum te beperken.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button