Den HelderHollands KroonRegio NoordkopSchagenTexel

Muziek, musea, kerkdienst, historie en meer op Regio Noordkop TV

Regio Noordkop biedt de komende weken via haar tv-kanaal wat extra vermaak. Naast het reguliere nieuws uit de Noordkop worden ook enkele speciale programma’s uitgezonden.

Muziek speelt in deze extra programmering een grote rol. Vorige week is al begonnen met drie uur per dag clips (10.00, 14.00 en 22.00 uur), waarbij het middaguur gevuld is met Nederlandstalige muziek. Ook komen verspreid over de week enkele korte blokjes (15 minuten) met lokale en regionale muziek voorbij.

Tijdens de Paasdagen is er ook een miniconcert van Blitzzz te zien, dat onlangs is opgenomen. Net als het al eerder uitgezonden miniconcert van Lars Groenink, Erik Houweling, Vester Weert en Mart Wellerdieck wordt dit de komende weken af en toe herhaald. Ook een tweede miniconcert met meerdere artiesten beleeft tijdens de Paasdagen de première.

Musea
Verder start de lokale streekomroep met het uitzenden van recent opgenomen rondleidingen door musea uit de regio. Nu het publiek niet zelf naar het museum kan, komt het museum via Regio Noordkop naar het publiek. Zo zijn er rondleidingen te zien van onder anderen het Reddingmuseum, Fort Kijkduin, Marinemuseum en Museum Spaansen.

En nu veel evenementen vanwege corona zijn geannuleerd, duikt Regio Noordkop het archief in en toont de komende weken nog eens de leukste reportages uit het verleden. Zo kunnen de inwoners van de Noordkop alsnog genieten van Julianapop, Springfair, Historisch Weekend, Dag van de Muziek en nog veel meer.

Kerkdienst
Komende vrijdagavond is de speciale Goede Vrijdag kerkdienst te zien, georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Wieringen. De dienst wordt uitgezonden om 19.00 uur en om 21.00 uur nog eens herhaald.

De onlangs opgenomen theatershow van Mister Geraldi (goochelvoorstelling voor kinderen) komt ook een paar keer voorbij en tot slot brengt Regio Noordkop op 4 mei de herdenkingen uit de regio, zodat een ieder thuis toch stil kan staan bij de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button