PolitiekSchagen

Gemeente Schagen ontslaat gemeentesecretaris Nico Swellengrebel

Advertentie:

Schagen – Een onverwachte wending binnen het bestuur van de gemeente Schagen. In de avond van 6 april werd bekend gemaakt dat het college B&W de hoogste ambtenaar binnen de gemeente, gemeentesecretaris Nico Swellengrebel, op non-actief heeft gezet en op zoek gaat naar een vervanger. In een kort persbericht geeft de gemeente aan met de organisatie een andere koers te willen inslaan. Om dit te realiseren is volgens het college een andere leiding nodig.

De redenen voor het onstlag blijven onduidelijk. De gemeentelijke persverklaring biedt hierin geen duidelijkheid. Ook is de afdeling communicatie van de gemeente vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Het plotseling ontslag van een hooggeplaatste ambtenaar is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk en lijkt blijkt te geven van een situatie waarin de samenwerking met het college niet meer mogelijk was. Het college stelt een tijdelijke opvolger in terwijl zij zoeken naar een permanente vervanger.

Swellengrebel was sinds 2012 werkzaam bij de gemeente en is leidend geweest bij de vormgeving van het nieuwe ambtelijke apparaat na de fusie tussen voormalige gemeenten Schagen, Zijpe en Harenkarspel. Vorig jaar heeft er weer een reorganisatie plaatsgevonden waarbij de organisatiestructuur is gewijzigd naar een situatie met kleinere teams, werkende onder een drietal managers. Het is de vraag of het vertrek van de gemeentesecretaris, die ook voor deze reorganisatie verantwoordelijk is geweest, leidt tot wederom een wijziging van de organisatiestructuur en welke gevolgen dit heeft voor de ambtenaren.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button