Kop van Noord-Holland

Mantelzorgcentrum: Mantelzorgers extra belast in coronajaar 2020

Regio Noordkop – Het Mantelzorgcentrum constateert in het jaarverslag over 2020, dat zij deze week presenteert, dat mantelzorgers extra zijn belast in het coronajaar. Directeur Truus Oud: “Onder deze bijzondere omstandigheden is de ervaren druk en de inzet van eigen kracht toegenomen. Echter kunnen we niet stellen dat de belasting hierdoor is afgenomen. Daarvoor is het te vroeg en zijn andere factoren, zoals toegenomen eenzaamheid en meer zorgtaken door wegvallende zorg, een veel gemeld probleem voor mantelzorgers.”

Het Mantelzorgcentrum heeft hierop de dienstverlening aangepast en (latente) hulpvragen vroegtijdig opgespoord en opgepakt. Nu de omstandigheden rondom corona niet veranderen, is het de vraag of mantelzorgers het zorgen voor hun naaste kunnen blijven volhouden. Het Mantelzorgcentrum zet in op het behoud van preventieve steun om mantelzorgers gezond te houden en roept andere organisaties, en gemeenten op hierbij aan te sluiten. De jaarverslagen zijn, per gemeente, te lezen op de website van het Mantelzorgcentrum.

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button