Kop van Noord-Holland

Mantelzorgcentrum: Mantelzorgers extra belast in coronajaar 2020

Advertentie:

Regio Noordkop – Het Mantelzorgcentrum constateert in het jaarverslag over 2020, dat zij deze week presenteert, dat mantelzorgers extra zijn belast in het coronajaar. Directeur Truus Oud: “Onder deze bijzondere omstandigheden is de ervaren druk en de inzet van eigen kracht toegenomen. Echter kunnen we niet stellen dat de belasting hierdoor is afgenomen. Daarvoor is het te vroeg en zijn andere factoren, zoals toegenomen eenzaamheid en meer zorgtaken door wegvallende zorg, een veel gemeld probleem voor mantelzorgers.”

Het Mantelzorgcentrum heeft hierop de dienstverlening aangepast en (latente) hulpvragen vroegtijdig opgespoord en opgepakt. Nu de omstandigheden rondom corona niet veranderen, is het de vraag of mantelzorgers het zorgen voor hun naaste kunnen blijven volhouden. Het Mantelzorgcentrum zet in op het behoud van preventieve steun om mantelzorgers gezond te houden en roept andere organisaties, en gemeenten op hierbij aan te sluiten. De jaarverslagen zijn, per gemeente, te lezen op de website van het Mantelzorgcentrum.

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button