Den Helder

Steeds meer ‘containertuintjes’ in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De gemeente heeft opnieuw vier ondergrondse afvalcontainers een eigen tuin gegeven. Al eerder plaatste de gemeente er zes. Dit blijkt een succesvol middel tegen het plaatsen van afval. “We zien minder dozen, grof vuil en losse zakken rond deze afvalcontainers liggen”, aldus de gemeente.

De vier nieuwe ‘afvaltuintjes’ komen bij afvalcontainers in de Peelstraat, Californiëstraat, Anemonenstraat en de Adriaan de Grootstraat. Hier zag de gemeente de laatste tijd vaak bijplaatsingen van afval. Dat is volgens de gemeente niet alleen een rommelig en smerig gezicht, ook ontstaat er zo veel meer zwerfvuil. Daar is niemand blij mee.

De vier nieuwe tuintjes hebben allemaal echte beplanting. De beplanting kan tegen warmte en kou en zorgt het hele jaar voor een aantrekkelijk beeld. De gemeente hoopt dat bewoners dit ook graag zo houden en daarom netter met hun afval omgaan. Bij de containers staat ook informatie over wat je moet doen met grof vuil en waar je een volle container kan melden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button