Noord-Holland

Den Helder heeft op één na hoogste scheidingspercentage van Noord-Holland

Noord-Holland – In Den Helder is 12,4 procent van de volwassenen gescheiden en daarmee heeft de marinestad het op één na hoogste scheidingspercentage van Noord-Holland. Alleen in Zandvoort wonen relatief gezien meer gescheiden volwassenen, blijkt uit onderzoek van Independer naar cijfers van het CBS.

Voor de gehele provincie is het cijfer 9,8%. Schagen ligt daar met 9,45% een fractie onder, Hollands Kroon met 8,33% iets meer. In Texel is 10,29% van de volwassenen gescheiden en ligt daarmee dus iets boven het gemiddelde. De provincie ligt een half procent boven het landelijk gemiddelde, naar verhouding wonen in Flevoland en Limburg de meeste gescheiden mensen. 10,1% van de volwassen inwoners had hier een scheiding achter de rug.

Afgelopen jaar daalde het aantal echtscheidingen in Nederland met 11,6%. “Het blijft natuurlijk gissen hoe het komt dat er minder mensen zijn gescheiden. Een reden kan de krapte op de woningmarkt zijn”, aldus Marga Lankreijer hypotheekexpert van Independer.

Bekijk via deze link de cijfers per gemeente.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Marine, visserij, en Offshore …. niet zo gek dit hoge percentage

Back to top button
%d bloggers liken dit: