Den HelderSport

Denise en Samantha uit Julianadorp gaan bowlen tijdens de Wereldspelen in Amerika

Advertentie:

Julianadorp – Een Nederlands damesteam gaat van 7 tot en met 17 juli naar Amerika voor de Wereldspelen, ze doen mee aan het bowling-toernooi. Denise Blankenzee en Samantha Greiner komen uit Julianadorp en doen mee met een Singles en een Doubles event en komen uit tegen vijftien tegenstanders.

Het tweetal kent elkaar al van jongs af aan omdat ze allebei opgroeiden in Julianadorp. Denise (22) is één van de grootste Nederlandse bowlingtalenten en behaalde in 2017 het Europees jeugdkampioenschap. Momenteel woont en studeert ze in Amerika, het bowlingwalhalla van de wereld, waar ze sport en educatie combineert. Samantha (29) won in 2018 brons op het EK. Haar moeder won in 2001 zilver op de World Games in Akita, Japan.

De Wereldspelen zijn een toernooi voor sporten die nog niet of niet meer beoefend worden tijdens de Olympische Spelen. Ze vinden elke vier jaar plaats, in het jaar na de Zomerspelen met steun van het IOC. Het toernooi vindt dit jaar plaats in Birmingham, in de staat Alabama. In 1993 was Den Haag de organiserende stad.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button