Hollands Kroon

Iets meer klachten over ambtenaren en bestuur Hollands Kroon

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon heeft vorig jaar meer klachten ontvangen over gedragingen van ambtenaren en het bestuur dan in de voorgaande jaren. Maatschappelijke onvrede als gevolg van de coronamaatregelen is mogelijk één van de oorzaken.

In totaal kwamen er in 2021 29 klachten binnen. Dat zijn er 5 meer dan het jaar daarvoor. In 2018 ontving de gemeente 22 klachten van haar inwoners. De klachten zijn redelijk verdeeld over de organisatie. Bij team Veiligheid & Handhaving kwamen in voorgaande jaren de meeste klachten binnen, nu was dat team Vergunningen.

Maatschappelijke onvrede
De gemeente ziet in de gesprekken tussen inwoners en de gemeente dat maatschappelijke onvrede een rol speelt: “Merkbaar in 2021 is de maatschappelijke onvrede door de maatregelen met betrekking tot de Corona pandemie. Het kunnen omgaan met weerstand, verbale agressie, dreigende toon en heftige emoties zijn zaken waar een coördinator en ambtenaar mee te maken kunnen krijgen.”

Veel klachten gaan over de communicatie van de gemeente, of het gebrek daaraan. Hollands Kroon geeft aan daar meer aandacht aan te zullen besteden. Het beleid voor de gemeente is en blijft om zoveel mogelijk klachten informeel af te handelen. Dat was in 2021 17 keer het geval.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button