Hollands KroonPolitiek

Molenweid Wieringerwaard in beeld voor lange termijn opvang vluchtelingen

Advertentie:

Wieringerwaard – De gemeente Hollands Kroon vangt momenteel 199 Oekraïense vluchtelingen op en voldoet daarmee aan de taakstelling van de landelijke overheid. De volgende stap is het vinden van locaties die voor langere tijd ingezet kunnen worden. De gemeente is daarvoor in overleg met de woningbouwverenigingen, maar heeft ook verzorgingshuis Molenweid in Wieringerwaard op het oog.

In het verzorgingstehuis in Wieringerwaard wonen momenteel de bewoners uit Noorderlicht, Hippolytushoef. Dit gebouw moest plaatsmaken voor nieuwbouw. In mei verhuizen de bewoners naar hun nieuwe onderkomen in Hippolytushoef. De gemeente wil het tijdelijke onderkomen in Wieringerwaard dan gaan gebruiken voor de Oekraïners. Bewoners en omwonenden zijn hierover een week terug geïnformeerd.

Het vinden van geschikte locaties voor de lange termijn is belangrijk. Van de 199 vluchtelingen verblijven er ongeveer 100 bij mensen thuis, in de woning of in een appartement bij het huis. De overige opvangplekken zijn in veel gevallen locaties die in de zomerperiode worden ingezet voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Deze locaties zijn maar tot half juni beschikbaar.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button