Cultuur/NatuurHollands KroonUitgaan

Michaelskerk organiseert activiteiten in april

Oosterland – De Michaelskerk organiseert een aantal activiteiten in de maand april. Op 16 april een wandeltocht met als thema Ladder naar het licht en vanaf 23 april tot en met 22 mei een expositie met textielkunst.

Een meditatieve wandeltocht op de vooravond van Pasen
De Ademtocht bevat twee inspirerende onderdelen, het eerste onderdeel is een wandeltocht waar het thema op verschillende manieren zichtbaar, hoorbaar en voelbaar gemaakt wordt. Naadloos aansluitend op de tocht wordt in de Michaëlskerk een kort meditatief moment gehouden waar de ‘Ladder naar het licht’ ook hier centraal staat.

Opgeven voor de wandeltocht is noodzakelijk en kan tot uiterlijk 14 april via de website.

Textiel-expositie Portretten
Vier Nederlandse textielkunstenaars tonen hun nieuwste werk in de groepsexpositie ‘PORTRET’. De expositie laat werken zien van Renee Toonen, Hella van ‘t Hof, Janny Mensen, en Jolanda van Iersel. Normaal zijn portretten het domein van kunstschilders en fotografen, deze expositie laat zien hoe de sfeer van een foto verandert door een ander medium – textiel – te gebruiken. De borduursels zijn gebaseerd op foto’s uit familie-albums of zelfgemaakte foto’s. Daardoor hebben de afbeeldingen een verborgen geschiedenis of boodschap in zich, met persoonlijke herinneringen. De kunstenaars werken voornamelijk met textiel, maar hebben hun borduurtechniek ook toegepast op beton, veren en bladeren.

De tentoonstelling is te zien van 23 april t/m zondag 22 mei. Iedere vrijdagmiddag en -avond van 13.30 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Voor bezoek buiten openingstijden kunt u mailen naar: info@zininoosterland.nl

De website zininoosterland.nl bevat meer informatie over de activiteiten.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button