Den HelderSport

Wendy en Jan Karsten Helders Kampioen jeu de boules

Advertentie:

Den Helder – Jeu de boules vereniging Entre Nous vormde zaterdag het decor van het Helders Kampioenschap Mix. Dochter Wendy en vader Jan Karsten kroonden zich tot winnaars.

Twintig teams hadden zich ingeschreven voor het toernooi, dat om 10:00 uur van start ging met de voorronden. De beste teams plaatsten zich voor de winnaarsronde. Daar viel te genieten van mooie partijen met verrassende uitslagen.

Uiteindelijk stonden in de finale de verrassend spelende Nel Seykens met Simon Boendermaker tegen het gelouterde team Wendy Karsten met haar vader Jan Karsten tegenover elkaar. Het werd een boeiende finale. Even leek het erop dat de familie Karsten naar een gemakkelijke overwinning zou gaan. Het duo stond op een gegeven moment namelijk met 8-0 voor. Seykens en Boendermaker kwamen echter sterk terug en pakten zelfs een voorsprong van 10-9. Een verrassing hing in de lucht. Toch slaagde Wendy en Jan Karsten erin om de winst naar zich toe te trekken. Ze straften enkele foutjes van de tegenstander genadeloos af en wonnen met 13-10. Nel Seykens en Simon Boendermaker eindigden tweede, maar konden terugkijken op een geweldig toernooi.

De strijd om de derde plaats ging tussen Ger en Janny Jonker tegen Raymond met pas een jaar spelende Trudy Baaij. Laatstgenoemd duo speelde sterk en eiste de derde plek op.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button