Sport

Voetbaltoernooi voor Leger des Heils en COA

Den Helder – Edward van Gils heeft een goede indruk achtergelaten bij de jongeren die naar zijn verhaal kwamen luisteren. Maandag 5 maart was de straatvoetballer, die een roerig leven achter de rug heeft, te gast bij Team Sportservice. Hij motiveerde de jeugd met zijn verhaal om vooral vooruit te kijken en te weten dat er ook op hen een mooie toekomst ligt te wachten. Het vervolg op zijn lezing is een voetbaltoernooi op zaterdag 9 april, speciaal georganiseerd voor het Leger des Heils en het COA.

Marijke de Wijs van Team Sportservice: “Er komen zo’n dertig deelnemers op af. We spelen op het Cruyff Court in Nieuw-Den Helder. We hebben via budget uit het Helders Sportakkoord sportkleding kunnen regelen. En het is de bedoeling dat we deze toernooien met regelmaat laten terugkomen. Wie zich geroepen voelt, kan zich overigens aanmelden om mee te doen.” Zonder een duwtje in de rug had de Godfather of streetfootball het niet gered, vertelde hij begin maart aan zijn toehoorders. “Daarom wil ik kansarme jongeren ook die hand bieden: ‘want iedereen verdient een tweede kans.’”

Gastcollege
Marijke de Wijs haalde de prof naar de marinestad voor een gastcollege: “Jongeren en jongvolwassenen die maatschappelijk buitenspel staan, willen we in beweging krijgen. Ze hebben vaak nauwelijks of geen sociaal netwerk waarop ze kunnen terugvallen en worden keer op keer geconfronteerd met negatieve ervaringen. Daarnaast hebben ze vaak niet de middelen om te sporten. Denk aan geld voor contributie, kleding en schoenen, of de drempel is te hoog om zich aan te sluiten bij een vereniging. De eerste voetbalwedstrijd op het Cruyff Court is daar een voortvloeisel uit. Het zou mooi zijn, als dit een echte groep wordt. Een groep waar de jongeren zich veilig voelen.”

Meer weten of aanmelden? Stuur een mail naar Marijke de Wijs: mdewijs@teamsportservice.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button