Ingezonden

Besparen op je energierekening doe je zo

Advertentie:

De energierekening, er is natuurlijk al genoeg over gezegd de afgelopen tijd. Toch zien we dat het eindelijk de goede kant opgaat en de nota’s iedere maand steeds wat lager uitvallen dan de periode ervoor. Toch is het, ondanks de invoering van het prijsplafond per 1 januari 2023, voor veel mensen nog altijd een flink stuk duurder dan voorheen. Waar de één er alles aan doet om ervoor te zorgen dat ze het verbruik drastisch verminderen, kiest de ander voor overstappen energieleverancier. Omdat er ontzettend veel mogelijkheden zijn, waarmee jij ook direct kunt besparen op de kosten, hebben wij er een aantal voor je verzameld. Dus wil je maandelijks enkele tientjes kunnen besparen? Dan zijn deze tips zeker handig om iets mee te doen.

Ga slim om met je thermostaat

Kom je iedere ochtend beneden en zet je direct de thermostaat een paar graden hoger? Stop hier dan eens mee! Vooral wanneer je gaat werken, is het huis vaak pas warm op het moment dat je allang de deur uit bent. Je kunt daarom beter ‘s ochtends jezelf aanwennen dit niet te doen. Vaak ga je eerst even douchen, dan ontbijten en vervolgens stap je in de auto naar je werk. Ook ‘s avonds is er enorm veel winst te behalen. Stel dat je iedere avond de verwarming een uur voordat je naar boven gaat uitzet. Je zult dan merken dat de temperatuur de eerste tijd nagenoeg hetzelfde blijft en daarna pas daalt. Op het moment dat je de thermostaat pas lager zet wanneer je naar bed gaat, dan scheelt je dit al snel een uur of 7 stoken per week. Dat lijkt misschien niet veel, maar wanneer je dit doortrekt over een heel jaar, dan gaat dit om serieus geld. Gewoon eens een weekje proberen dus.

Vergelijk je huidige energiecontract
Heb je momenteel een energiecontract, maar heb je het gevoel dat je teveel betaald? Dan is dit in veel gevallen ook zo. Gelukkig vergelijk je daarom tegenwoordig gemakkelijk en snel verschillende energieleveranciers via Pricewise. Op deze manier kun je direct zien wat je maandelijks betaald en wat je dus eventueel ook bespaard. Ook wanneer je nog een contract hebt, kan het interessant zijn om de eventuele boete bij het overstappen voor lief te nemen omdat je onderaan de streep dan een stuk voordeliger uit bent. Wel is het aan te raden eerst voor jezelf uit te rekenen wat het daadwerkelijk scheelt.

Kies voor zonnepanelen
Zonnepanelen, wie heeft ze tegenwoordig niet op het dak? Toch is het een enorm goede manier om direct te kunnen besparen op de kosten iedere maand. Met een terugverdiend periode van ongeveer 7 jaar, is het een betere investering dan het geld op je spaarrekening te laten staan. Een andere optie om zonnepanelen aan te schaffen, is door ze te leasen. Zo hoef je niet direct een enorme som geld uit te geven, maar betaal je maandelijks een vaste vergoeding. Het voordeel hieraan is, is dat je direct profiteert van een besparing en je de kosten voor het leasen in principe helemaal niet voelt.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button