Den HelderPolitiek

Peter van Diepen beoogde nieuwe wethouder D66 Den Helder

Den Helder – D66 Den Helder stelt bij de raadsvergadering van 17 april aanstaande Peter van Diepen voor als opvolger van de vertrokken wethouder Chris de Koning. Van Diepen was eerder fractievoorzitter van D66 Alkmaar. Ook heeft hij twee jaar ervaring als wethouder in Heiloo.

Na het vertrek van wethouder Chris de Koning in januari is D66 opzoek gegaan naar een geschikte kandidaat. In eerste instantie leek deze gevonden te zijn in Hendrik Boland, maar op het laatste moment ging dat toch niet door wegens onenigheid over de inhoud van zijn portefeuille.

Later bleek dat de coalitie de havenportefeuille liever niet onderbracht bij een nieuwkomer, maar houdt bij wethouder Pieter Kos. Hij werd na het vertrek van De Koning waarnemend portefeuillehouder. Na De Koning en Boland is ook Reinier de Voogd, voormalig bestuursvoorzitter van Scholen aan Zee in beeld geweest als opvolger. Echter werd hij niet geschikt geacht door de rest van de coalitie, mede vanwege een eerder conflict over de verhuizing van de school.

Financial met bestuurservaring
D66 fractievoorzitter Stefan Milatz laat weten verheugd te zijn te kunnen melden dat er een nieuwe wethouder is gevonden. Het gaat om Peter van Diepen uit Alkmaar. Hij was vanaf 2014 tot begin 2021 raadslid en fractievoorzitter in Alkmaar en heeft daarna twee jaar als wethouder de portefeuille financiën gehad in Heiloo. Sinds kort is hij voorzitter van een Rekenkamercommissie.

Op zijn LinkedIn omschrijft hij zichzelf als een “financial met brede bestuurlijke ervaring.” De fractie van D66 laat weten met veel enthousiasme vooruit te kijken en Peter alle succes met het uitvoering geven aan het coalitieakkoord toe te wensen, mocht de raad instemmen met zijn aanstelling. Op 17 april mag de gemeenteraad daar uitspraak over doen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button