Sport

MSV Zeemacht wint derby

Advertentie:

Wieringerwerf – De Noord Hollandse derby DWOW-Zeemacht futsal stond op het programma bij de vrouwen. Dat is altijd een mooi affiche voor de toeschouwers. DWOW moest winnen van Zeemacht om nog mee te kunnen doen voor de eerste plaats in poule B van de eredivisie dames.

Het was echter Zeemacht dat de eerste helft goed voor de dag kwam, en heer en meester was. De ploeg van trainer Mark de Jong moest het doen zonder Lara de Decker en Mish Carmelia. De Jong koos ervoor om de jonge Sienna Stenges mee te nemen. Deze beslissing betaalde zich uit in het eerste doelpunt aan Zeemacht zijde. DWOW moest de eerste helft twee gele kaarten incasseren. Met rust stond het nog steeds 0-1.

Na de pauze was het DWOW dat beter uit de kleedkamer kwam, en maakte dan ook de verdiende 1-1 via Noortje Verschuur. Kort hierop kreeg Monica Scholes een gele kaart van de scheidsrechter, Diezelfde speelster kwam een minuut later tot haar recht door 1-2 te scoren via een corner. Het was DWOW dat niet in haar gebruikelijke sterke spel kwam.

Hamburg
Met nog twee minuten op de klok gooide Lean Hamburg er nog een schepje bovenop voor Zeemacht en scoorde ze de beslissende 1-3. De Jong en zijn team keken terug op een uitstekende avond. Het gaat de laatste vier wedstrijden goed met Zeemacht. Drie gewonnen duels en een gelijkspel.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button