Overige

Stichting Surfivor inspiratiebron voor interventieprogramma in New York

Advertentie:

Julianadorp – Stichting Surfivor, een Nederlandse non-profitorganisatie die zich inzet voor het ondersteunen van veteranen en geüniformeerde hulpverleners met een Post Traumatische Stress Stoornis, spreekt over de bewezen effecten van surftherapie tijdens een speakerspanel van de Society of Military Psychology aan Teachers College van de Columbia University in New York.

De Society of Military Psychology, gehuisvest aan het prestigieuze Teachers College van Columbia University, staat bekend om zijn toewijding aan het begrijpen en ondersteunen van militairen en veteranen door middel van psychologisch onderzoek en interventies. Het is een eer voor Stichting Surfivor om uitgenodigd te worden om hun ervaringen en expertise te delen met dit gerenommeerde academische, professionele publiek en tevens een bijdrage te leveren aan het opstarten van een Surfivor programma in New York.

Stichting Surfivor is in 2019 opgericht met als missie om veteranen en hulpverleners te helpen de klachten van PTSS, depressie en angstaanvallen te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Al snel werd Stichting Surfivor internationaal geroemd om de aanpak met als bekroning de winst van de Internationale Aloha Award in 2023.

Surftherapie
“Het is als Nederlandse organisatie natuurlijk uniek dat wij gevraagd zijn te ondersteunen bij het opzetten van een surftherapie programma in New York. Tijdens ons optreden aan Teachers College, Columbia University, zullen we de kracht van surftherapie bij het bevorderen van veerkracht en herstel bij militairen en veteranen benadrukken,” aldus Celine Brondsema-Smith, voorzitter van Stichting Surfivor. “We zijn verheugd om onze ervaringen te delen en samen met het team van Columbia University toe te werken naar een Surfivor programma in 2025.”

Het evenement wat plaatsvindt op 3 april zal een platform bieden voor het delen van best practices, het uitwisselen van ideeën en het bevorderen van samenwerking tussen verschillende disciplines die betrokken zijn bij het ondersteunen van militairen en veteranen.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button