Uitgaan

The Ploctones bij Jazzclub Nieuw & Diep

Advertentie:

Den Helder – Jazzclub N&D ontvangt jazzformatie ‘The Ploctones’. Opgericht in 2005 als Goudsmit Trujillo Vierdag & Vink (GTV&V) veroverden ze in korte tijd een prominente plek op de Europese podia. Met hun energieke, ‘anarchistische’, vrije opvatting van jazzrock brachten ze in jazzclubs en poppodia de handjes op elkaar. In 2007 werd de naam wat handzamer: The Ploctones.

Voor Jazzclub N&D traden ze eerder op in 2007 en 2010 in het Rialto Theater en Studio 62. Na vele jaren van succes ging de band een paar jaar geleden op de waakvlam om nu weer met hernieuwde geestdrift de podia te bestormen.

Anton Goudsmit is een gitarist uit de buitencategorie. Met zijn gedreven podiumpresentatie en zijn weerbarstige motoriek, speelt hij bizarre notenreeksen, soms prachtig vloeiend, maar soms ook hoekig en met weerhaakjes, waarbij hij soms gierend uit de bocht vliegt. Hij won in 2010 de prestigieuze Boy Edgar Prijs en speelde met Bruut! en in het dynamische trio Montis Goudsmit Directie.

Gepassioneerd
Efraïm Trujillo kennen sommigen ook van The Preacher Men en Fra Fra Sound en is een veelzijdig en gepassioneerde saxofonist. Jeroen Vierdag is een van de weinige bassisten die zowel op de contrabas als de elektrische basgitaar speelt. Complexe polyritmiek en funky jazzrock beheerst hij moeiteloos en dat geldt ook voor drummer Martijn Vink, die tot de absolute top van de Europese jazz wordt gerekend.

The Ploctones brengen jazzrock met grote variatie in ritmiek en sfeer. De volgende quote is voor de Jutters wel aardig: een optreden van The Ploctones is als ‘met windkracht 10 de zee opgaan in een te klein vletje en toch koers houden’. Het optreden is op zondag 21 april bij Jazzclub Nieuw & Diep. De aanvang is om 15:00 uur.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button