Hollands Kroon

Vrijwillig Onafhankelijk adviseur in Hollands Kroon gezocht

Advertentie:

Hollands Kroon – Wonen Plus Welzijn is op zoek naar iemand die anderen uit de gemeente kortdurend kunnen ondersteunen bij vragen over wonen, welzijn, zorg en regelgeving.

De persoon dient goed te zijn in adviseren en verbinden en wilt maatschappelijk betrokken bezig zijn. Het is een belangrijke vrijwilligersfunctie binnen Wonen Plus Welzijn voor mensen die hulp kunnen gebruiken en zullen waarderen. Afspraken vinden plaats in overleg en zijn zo goed in te plannen op momenten waarop de geïnteresseerde tijd heeft.

Een VOA gaat persoonlijk in gesprek met mensen met een hulpvraag en luistert naar hun verhaal. Gezamenlijk wordt de hulpvraag verhelderd en er wordt bekeken wat de best passende oplossing kan zijn voor de situatie. Een VOA draagt mogelijkheden aan, wijst de weg, ondersteunt en helpt kortdurend. Bijvoorbeeld bij vragen over wonen, welzijn, zorg en inkomen.

Opleiding
Op dinsdag 23 april, 14 mei, 28 mei en 4 juni heeft Wonen Plus Welzijn de VOA opleiding. Een deel van de opleiding wordt verzorgd door Hogeschool Stenden. Er zijn geen kosten aan de opleiding verbonden. Degene die interesse heeft of meer informatie wilt kan contact opnemen met Welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn Marika de Jager via m.dejager@wonenpluswelzijn.nl of 06-46066317.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button