Den HelderPolitiek

Balies nieuwe stadhuis alleen open voor spoed

Den Helder – Inwoners van Den Helder kunnen vanaf nu (beperkt) terecht in het nieuwe stadhuis aan de Kerkgracht 1 in Den Helder. Het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg is definitief gesloten. Overigens zijn de balies van het Klantcontactcentrum Kerkgracht in verband met de coronacrisis alleen open voor spoedgevallen.

Afspraken die geen spoed hebben, zijn uitgesteld. Bij een dringende of spoedeisende zaak kunnen inwoners bellen naar telefoonnummer 14 0223 op maandag tot en met vrijdag, van 8.30 tot 17.00 uur. Het is voorlopig niet mogelijk om online een afspraak te maken.

De servicebalie voor het ophalen van paspoorten, ID-kaart of rijbewijs is beperkt open van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur. Voor het aangeven van een geboorte/overlijden en het aanvragen/verlengen van een identiteitsbewijs/paspoort kunnen inwoners gewoon een afspraak maken. Sinds kort kan het aangeven van een geboorte ook digitaal (met DigiD) als beide ouders de Nederlandse nationaliteit bezitten. Dit kan via de website van de gemeente https://www.denhelder.nl/inwoner/product/geboorteaangifte-doen

De gemeente is ook via Whatsapp te bereiken via nummer: 06-500 86 210 (maandag tot en met vrijdag 09.00 tot 16.00 uur). Het is niet mogelijk naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Balies Sociaal Domein
Het Sociaal Domein (teams Participatie, Zorg en Jeugd) is ook te vinden in het nieuwe stadhuis aan de Kerkgracht. De balie is open van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Een document afgeven voor team Zorg, Jeugd of Participatie kan zonder het maken van een afspraak. Voor een gesprek met een consulent of professional maakt is het wel noodzakelijk om eerst een afspraak te maken.

Contact met medewerkers
Afspraken op kantoor met een medewerker van de gemeente worden tot 20 mei omgezet naar een digitale of telefonische afspraak. Hierover stuurt de gemeente een bericht. Alle medewerkers zijn telefonisch en per mail goed bereikbaar voor het beantwoorden van vragen of indien men doorverbonden wenst te worden, 14 0223. Daarnaast is altijd de mogelijkheid te mailen via de website www.denhelder.nl/contact. Via deze pagina kan het contactformulier worden ingevuld en verzonden.

Wie een probleem in de openbare ruimte constateert wordt verzocht de app Makkelijk Melden te gebruiken of www.denhelder.nl/melden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button