Den HelderPolitiek

Financiële vragen voor college Den Helder

Den Helder – De PVV, Behoorlijk Bestuur en GroenLinks hebben het college vragen gesteld over de financiële ontwikkeling van de gemeente en haar privaatrechtelijk verbonden partijen.

Zo zijn er vragen over de negen miljoen voor de investering/activa voor het stadskantoor op Willemsoord, een aflossingsplan voor de totale investeringskredieten van 24,8 miljoen en wie de schuldenaar wordt van deze kredieten. De gemeente of Willemsoord? Ook zijn er vragen of al een kredietinstelling is gevonden voor deze investeringskredieten. Daarnaast is een vraag gesteld over de geldsom die gepaard gaat met de ontsluiting van Willemsoord via het Buitenveld en de brug over het Boerenverdriet.

Ook willen de partijen een overzicht van de hoogte van de schuld, de rentepercentages en aflossingsverplichtingen van zowel de gemeente als de privaatrechtelijke verbonden partijen. Tot slot is gevraagd naar de hoogte van de algemene reserve van de gemeente en welke beleidsregels gaan gelden voor het corona noodfonds van twee miljoen.

Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button