Texel

Goed nieuws uit de Tuunen

Oudeschild – Het schip met de laatste woningen is volledig geladen in België, vertrokken en zal vanochtend (7 mei) in de haven van Oudeschild aankomen. Dat meldt Christine Groen, Manager Wonen van Stichting Woontij.

Met de zes “Vissershuisjes” die nu ontwikkeld worden door Skilpod als vervanging van de huisjes van Plekvoor kan worden vastgesteld dat voor het eind van dit jaar alle woningen bewoond kunnen worden. Uiteraard met onverwachte tegenvallers zoals langdurige Cornonaproblematiek niet meegerekend.

Ook is te zien dat de bewoners die al in de Tuunen wonen met enthousiasme en grote inzet iets moois gaan maken van hun erftuinen. Met vereende kracht is een mooie oude appelboom verplaatst vanuit De Waal naar het Tuinerf en ook de zwaluwen hebben een fijne woonplek in Buurtskap de Tuunen gevonden. Die blijft daar voor nu ook zitten. Voor volgend jaar wordt gezocht naar een andere plek voor de vogels in het Buurtskap.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button