Hollands Kroon

Veilig reizen met een rolstoel

Advertentie:

Hollands Kroon – Om de veiligheid van rolstoelgebruikers te bewaren geldt per 1 juli 2020 een nieuwe richtlijn voor het vervoer van rolstoelgebruikers. Dit betekent dat rolstoelgebruikers die gebruik maken van een rolstoelbus alleen nog in hun eigen rolstoel kunnen reizen als deze gecertificeerd is volgens de nieuwe ISO-norm ( 7176-19:2015).

Vanuit de code VVR (Veilig Vervoer Rolstoelen) zijn de richtlijnen met betrekking tot de ISO-norm aangescherpt. Tijdens het vervoer mag de rolstoel niet bewegen, ook niet als ertegen wordt geduwd. De ISO-gecertificeerde rolstoelen geven de garantie dat een rolstoel veilig vastgezet kan worden. Indien de rolstoel niet voldoet aan de nieuwe ISO-norm, kunnen de rolstoelvervoerders rolstoelgebruikers weigeren.

Deze richtlijnen zijn alleen van toepassing voor mensen die met de rolstoelbus vervoerd worden in hun rolstoel. Rolstoelgebruikers die worden vervoerd in de rolstoel dienen zelf te controleren of de rolstoel voldoet aan de eisen. Dit is te zien aan de sticker op de rolstoel. Ze zijn herkenbaar aan het haaksymbool, soms nog met een ISO-sticker met de norm erop. Als de stickers ontbreken is de informatie ook in de handleiding van de rolstoel terug te vinden.

Wanneer de rolstoel niet voldoet aan de eisen (of wie twijfelt of dit het geval is) kan contact worden opgenomen met Welzorg. Welzorg is bereikbaar op het telefoonnummer: 088 – 001 6700.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button