Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Voorlopig geen voorstellingen in De Kampanje

Adverentie

Den Helder – Theatervoorstellingen in schouwburg De Kampanje zijn voorlopig nog niet aan de orde, zelfs niet nu per 1 juni de maatregelen rond corona worden versoepeld. “Met een maximum van 30 personen is het onhaalbaar”, zegt Kim Smit van het theater.

Smit was donderdag te gast bij LOS radio om te vertellen over wat de versoepeling van de regels voor het theater betekent. Wie van cabaret, musical, toneel of andere theatervoorstellingen houdt is er slecht nieuws, want die zijn de komende maanden nog niet aan de orde. “We mogen open voor dertig mensen, maar dat is inclusief al het personeel en mensen die bij voorstellingen zijn betrokken. Deze toestemming om open te gaan is dus een wassen neus.”

De Kampanje doet niet alleen theatervoorstellingen, maar heeft ook andere zakelijke activiteiten. Daar is wel iets mogelijk vanaf 1 juni. “We hebben best de ruimte, dus vergaderingen, lezingen of kleine congressen kunnen. Per 1 juni dus met maximaal dertig mensen en per 1 juli honderd.”

Voorstellingen
De 50 voorstellingen die dit seizoen nog op de agenda stonden kunnen niet allemaal op een later moment worden ingehaald. Dat geldt bijvoorbeeld voor alle buitenlandse producties. De Nederlandse producties worden zoveel als mogelijk is verplaatst naar volgend seizoen, maar ook dat zal niet voor alles lukken. “We weten nog steeds niet wanneer we weer op volle kracht mogen, dus we kunnen nu nog geen nieuwe data communiceren. En door alle onzekerheid komt ook de hele programmering voor het seizoen 2021/2022 onder druk te staan. We kunnen nu dus ook nog geen nieuwe theatergids uitgeven.”

De grote zaal telt normaal gesproken 740 plaatsen, rekening houdend met anderhalve meter afstand blijft daar zo’n 190 van over. “Het is nog maar de vraag of dat financieel uit kan, voor sommige voorstellingen zeker niet”, aldus Smit.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button