Opnieuw Amerikaans succes voor Denise Blankenzee

Den Helder – Denise Blankenzee heeft met het bowlingprogramma van Sam Houston, universiteit in Houston USA, opnieuw groot succes behaald. Woensdagavond 5 mei werd ze uitgeroepen als nationale Rookie of the Year en werd daarbij de eerste Bearkat-bowler die een First Team All-American onderscheiding verdiende. Voor deze onderscheiding worden slechts vijf speelsters (per seizoen) in heel Amerika gekozen.

Na haar vertrek uit Julianadorp zat Denise niet stil toen ze op de schoolcampus aankwam. Ze eindigde bij vijf van de zeven wedstrijden in de top 5. Denise won eerder deze maand al de Southland Conference Bowler of the Year en Newcomer of the Year titel. Het is de eerste keer in de geschiedenis van deze competitie dat een bowler beide grote individuele prijzen mee naar huis nam.

Denise vestigde dit seizoen een schoolrecord met een gemiddelde score van 210. Afgelopen week keerde ze weer terug naar Julianadorp, waar ze nu kan genieten van een vakantie, voordat ze begin augustus weer afreist naar Houston om zich klaar te maken voor het nieuwe seizoen.