Hollands KroonVideo

Dankzij leerlingen Wiringherlant wappert er eindelijk een vlag bij Kunsttuin Winkel (video)

Advertentie:

Winkel – “Er mist nog wat…”, dachten Ger en Mien Leegwater van de Kunsttuin in Winkel. Wonderlijke gebouwen, prachtige beelden, maar één plek bleef leeg: de vlaggenmast. Ze wilden ook een logo ontwerpen voor hun creatie, dus dan maar twee vliegen in één klap. Er moest een logo en een vlag komen. Maar wie kan ze daarbij helpen… De Hollands Kroonse uitdaging koppelde het stel aan de leerlingen van het Wiringherlant, die meteen naar de ontwerptafel gingen.

De leerlingen kwamen met een aantal verschillende designs op de proppen, waarmee ze Ger en Mien in een lastig parket brachten. “Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik vond ze allemaal wel wat hebben”, vertelt Ger Leegwater. Maar uiteindelijk is het gelukt, één logo kwam bovendrijven. Wethouder Mary van Gent kwam langs om de creatie te onthullen. “Ik vind het heel mooi dat we dit hebben kunnen doen en dat het er nu ook echt blijft hangen”, vertelt mede-ontwerpster Rosalie.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button