Uitgaan

Online kunstlezing over beeldhouwster Barbara Hepworth

Advertentie:

Den Helder – De modernistische kunstenares Barbara Hepworth (1903-1975) heeft een omvangrijk en doordacht oeuvre. Op woensdag 11 mei om 19:30 uur organiseert KopGroep Bibliotheken in samenwerking met Bureau Boeiend een online kunstlezing over deze Engelse beeldhouwster. Krzysztof Dobrowolski-Onclin vertelt de deelnemers uitgebreid over haar werk aan de hand van prachtige beelden.

Hepworth’s kunst was niet alleen bekroond, maar ook veelzijdig. Haar kunstwerken variëren van figuratief tot abstract en bestaan uit allerlei materialen, van hout tot brons. Ze was geen avant-gardist die haar neus optrok voor alles wat figuratief was. In haar werken, zowel in de beelden van liggende moeders met kinderen als de abstracte vormen, zocht ze altijd naar harmonie. In deze lezing laat Dobrowolski-Onclin zien dat haar beelden, ondanks hun schijnbare eenvoud, helemaal niet zo simpel zijn.

Het toeval wil dat Hepworth studeerde en bevriend was met de beroemde beeldhouwer Henry Moore. Ook zijn beelden komen in deze lezing ter sprake, evenals het werk van Hepworths collega’s, tijdgenoten en haar twee echtgenoten.

Kaartverkoop
Deelnemers kunnen de lezing thuis volgen via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. de deelnemers zien alle afbeeldingen en horen de spreker. Bovendien bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Kaarten zijn voor vijf euro te koop via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button