Den HelderTexel

Fietsexcursie: verleden en toekomst van Den Helder

Den Helder – Ontdek de geschiedenis van Den Helder tijdens een fietstocht die langs interessante en mooie plekken leidt in de maritieme en stoere stad. Vanaf de TESO-haven fietsen deelnemers met een gids over de zeedijk richting Huisduinen waar een bezoek aan het Atlantikwallcentrum gepland staat. Dit nieuwe museum geeft uitleg over de verdedigingslinie de “Atlantikwall” en de geschiedenis van de meest gebombardeerde stad tijdens de Tweede Wereldoorlog, Den Helder.

Na het museumbezoek staat er een lunch in Fort Kijkduin te wachten; een unieke plek om te lunchen. Hierna verzorgt een stadsgids een rondleiding over het verleden, heden en toekomst van de binnenstad van Den Helder en de oude Rijkswerf Willemsoord. Na de rondleiding is men vrij vrij om de stad verder te ontdekken of bijvoorbeeld een drankje te nuttigen aan de kade van Willemsoord waar vele terrassen te vinden zijn.

Deze interessante excursie door de meest gebombardeerde stad van Nederland wordt gehouden op vrijdag 19 mei. Het tarief voor de excursie is €42,- per persoon inclusief lunch en entree tot het Atlantikwallcentrum.

Startpunt: 10.20 uur TESO-haven Den Helder. De gids staat op het parkeerterrein bij Hotel Landsend. De excursie wordt georganiseerd door Texel Excursies en is te boeken via de volgende link: Texelexcursies.nl/verleden-en-toekomst-van-den-helder/

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button