Den HelderVideo

Succesvolle eerste editie van de Noorderhavenloop (video)

Advertentie:

Julianadorp – Het weer was erg benauwd, maar dat maakte de allereerste editie van de Noorderhavenloop niet minder succesvol. SV Noordkop atletiek organiseerde op het terrein van Noorderhaven een hardloopwedstrijd waar iedereen aan mee kon doen. Op het terrein was er een 5 kilometer lang parcour uitgemeten door de mooie natuur van Noorderhaven.

Doelstellingen gehaald
Kees Heemskerk is één van de initiatiefnemers van de Noorderhavenloop. Het idee ontstond in 2019 omdat de Duinbollenloop niet meer georganiseerd kon worden: ”De boeren vonden het niet meer verantwoord om door de tulpenvelden te lopen”, aldus Heemskerk. Daarom moest er een nieuwe locatie komen en stuitte ze op Noorderhaven: ”Geschikt voor alle activiteiten die wij willen doen”. Heemskerk is erg tevreden met hoe de dag was verlopen: ”Als je om je heen kijkt, dan zie je alleen maar lachende mensen”. Ook werden de doelstellingen die ze vooraf hadden gehaald: ”We hebben ontmoet, we hebben kunnen bewegen en mensen hebben kunnen presteren”.

Veters strikken
De omstandigheden waren aardig moeilijk vanwege het benauwde weer: ”Het was goed gegaan, wel heel warm tussendoor want je had daar geen wind”, zegt één van de deelnemers. Tim Tesselaar won zoals verwacht de 10 kilometer, ook al startte hij 20 seconden achter de groep: ”Ik stond achter en ik dacht ik ga nog even mijn veters strikken en ik maak er een inhaalrace van”. De 5 kilometer werd gewonnen door Roy van Sprang.

Volgende editie?
Na een succesvolle eerste editie, moet de Noorderhavenloop nog een gevolg gaan krijgen. Voorlopig lijkt de organisatie ook nog wel verplicht om meerdere edities te organiseren. Het idee bestaat om langs alle 12de Noorderbakens te lopen die op het terrein staan, om de kunstwerken in herinneringen te vangen: ”We hebben er nu één gehad, dus hebben we er nog 11 te gaan”, knipoogt Heemskerk.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button