Sport

VZV blijft trots aan kop in degradatiepoule

Advertentie:

’t Veld- De vrouwen van VZV hebben geen enkele moeite gehad met PSV. Het vijfde duel in de nacompetitie eindigde zaterdagavond in 35-20. Trainer Rolf Schulte nam na vijf jaar op een feestelijke wijze afscheid van zijn laatste thuisduel bij de dorpsclub. Hij laat zijn team als een sterke eredivisieploeg achter. Van zijn opvolger Edwin Janssen, die nu nog werkzaam is bij het Limburgse Vlug en Lenig ( V&L), wordt veel verwacht.

De thuisploeg had er duidelijk zin in. Twee weken terug werd thuis met klein verschil gewonnen van DSVD en was de handhaving in de eredivisie zeker gesteld. Schulte liet na afloop direct weten dat zijn team de drie duels die nog kwamen moest winnen. ‘’Dat zijn alle drie tegenstanders waar we sportief gezien in de regulaire competitie slecht tegen hebben gespeeld en dat moet recht gezet worden. Tot op heden gaat dat goed.’’ In de eerste helft kreeg PSV geen enkele ruimte om in de wedstrijd te komen. Met rust stond het 19-9 en met die achterstand mocht het zeer matige PSV nog blij zijn. Het spel van VZV bleef tot het eind super de luxe. Het krachtsverschil werd alleen maar groter. Halverwege al een gat van tien doelpunten, 19-9. Jane Kramer, altijd hard en zuiver, kwam tot negen treffers. Ze bleef haar teamgenoten scherp houden.

Huldiging
Na het laatste fluitsignaal werd Schulte als een Britse vorst gehuldigd. Volgens het bestuur had hij beter gepresteerd dan al zijn voorgangers de afgelopen 75 jaar. Speelster Maud Kruijer nam na tien mooie jaren ook afscheid van VZV. Ze kwam in 2014 bij de selectie en maakte de opmars mee van de tweede divisie naar de top van de eredivisie. VZV supporter en bij de club manusje van alles John Volkers roemde terecht de populariteit van Schulte bij de spelersgroep en fans. ‘’Hij heeft vier keer Europees handbal bereikt met in totaal veertien wedstrijden. En als na vijf jaar de speelsters je nog steeds een leuke vent vinden is dat heel bijzonder.’’ Schulte kwam zelf ook nog aan het woord. Hij noemde VZV gezellig, leuk en vooral warm. En ik blijf hier zeker nog als vriend langskomen.’’

Schulte kwam eind april met het bericht dat hij vertrekt bij VZV, hij stapt over naar Quintus uit Kwintsheul (Westland). ‘’Ze komen net als VZV ook uit een Bollendorp. Een nieuwe uitdaging voor mij en het is straks extra bijzonder om in de competitie VZV weer tegen te komen.’’ De Amsterdammer is tevreden over zijn tijd in Hollands Kroon. ‘’Er is hier de afgelopen jaren hard gewerkt en dat met een team dat voornamelijk bestaat uit dames die hier in de gemeente wonen. Dan doen we het heel goed. Er is een speelster uit Purmerend. Drie jaar terug waren we zo sterk dat er echt kansen waren om landskampioen te worden. Door corona is dat niet gelukt. Daarna gingen vijf zeer sterke speelsters op een lager niveau spelen. Daar doe je helemaal niets tegen. Ook vorig jaar gebeurde datzelfde met vijf andere krachten. Dit jaar ging het goed en er is voldoende talent in het tweede om ook de komende jaren goed te presteren.’’

Janssen
Edwin Janssen wordt vanaf de zomer de nieuwe hoofdtrainer/coach van VZV. Een opmerkelijke keuze, want de 47-jarige Janssen is afkomstig uit het zuiden van het land en woont in het pittoreske Stein. Volkers liet op de website van de club over Janssen weten: “Het is een zeer ervaren trainer die zelf ook op hoog niveau heeft gehandbald. De visie van VZV en van Janssen liggen op één lijn. We gaan verder bouwen binnen de bestaande jeugdopleiding en groeien met de huidige damesselectie.”

In januari had Janssen reeds de keuze genomen om na vijf seizoenen een nieuwe uitdaging te zoeken. Als speler werd hij met Sittardia landskampioen. Het trainerschap trok hem en ook daar boekte hij al snel grote successen. Met V & L promoveerde naar de eredivisie. Ook was hij vier jaar werkzaam als bondscoach bij Jong Oranje tot 17 jaar. Daarna keerde hij terug bij V & L. Naast zijn trainersloopbaan is hij werkzaam als facilitair accountmanager op de universiteit van Maastricht. Deze baan kan hij blijven combineren met het trainerschap bij VZV. Hij is inmiddels al 27 jaar getrouwd met Rilana en heeft een 24-jarige zoon. De grootste hobby’s in de familie is uiteraard handbal, maar als ze niet in de hal zijn dan staan ze op het motorcross circuit.

Eredivisie (v) degradatiepoule
VZV – PSV 35-20 ( 19-9)
Schutters VZV: Kramer 9, Kolken 6, Meike Kruijer 5, Maud Kruijer 3, Van Splunteren 3, Buter 2, Van der Kroon 2, Hölscher 2, Kuilboer 2, Stammes 1.

Geschreven door Albert Bronk

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button