Noord-Holland

NL-Alert controlebericht 8 juni

Regio Noordkop – De overheid zendt maandag 8 juni rond 12.00 uur zendteen NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ook in Noord-Holland. Het NL-Alert controlebericht is te ontvangen op de mobiele telefoon. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van trein, bus, tram en metro.

Met het NL-Alert controlebericht ervaren mensen hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Zien mensen een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen.

Wanneer NL-Alert
Een NL-Alert waarschuwt en informeert mensen over noodsituaties zoals een grote brand, terroristische aanslag, epidemie of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat mensen moeten doen en waar mensen meer informatie kunnen vinden.

Mensen ontvangen een NL-Alert op de mobiel. Daarvoor hoeven ze niets te doen. Wanneer een NL-Alert op de mobiel komt, laat de telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als er een koptelefoon of oortjes wordt gebruikt.

NL-Alert is ook te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van trein, bus, tram en metro.

Doen bij een NL-Alert:
1. Lees meteen het bericht.
2. Volg het advies op.
3. Informeer en help de mensen om je heen.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button