NL-Alert controlebericht 8 juni

Regio Noordkop – De overheid zendt maandag 8 juni rond 12.00 uur zendteen NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ook in Noord-Holland. Het NL-Alert controlebericht is te ontvangen op de mobiele telefoon. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van trein, bus, tram en metro.

Met het NL-Alert controlebericht ervaren mensen hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Zien mensen een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen.

Wanneer NL-Alert
Een NL-Alert waarschuwt en informeert mensen over noodsituaties zoals een grote brand, terroristische aanslag, epidemie of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat mensen moeten doen en waar mensen meer informatie kunnen vinden.

Mensen ontvangen een NL-Alert op de mobiel. Daarvoor hoeven ze niets te doen. Wanneer een NL-Alert op de mobiel komt, laat de telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als er een koptelefoon of oortjes wordt gebruikt.

NL-Alert is ook te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van trein, bus, tram en metro.

Doen bij een NL-Alert:
1. Lees meteen het bericht.
2. Volg het advies op.
3. Informeer en help de mensen om je heen.

Mobiele versie afsluiten