Hollands Kroon

Buurtbemiddeling helpt tijdens burenruzies

Advertentie:

Hollands Kroon – Helaas komt het vaak en overal voor: ruziënde buren. Onverwacht raken buren verzeild in een flinke ruzie. Het loopt zo hoog op dat het verbeteren van de sfeer zonder hulp niet lukt. Het woonplezier wordt minder en soms ontstaan er zelfs lichamelijk en geestelijke klachten door stress. Om te voorkomen dat het zover komt, biedt Hollands Kroon de gratis service Buurtbemiddeling aan.

Buurtbemiddelaars helpen te voorkomen dat ruzies tussen buren uit de hand lopen. Ook helpen zij bij het verbeteren van de sfeer. Daarnaast bieden ze een helpende hand zodat mensen dichter tot elkaar komen. De buurtbemiddelaars hebben een speciale opleiding gevolgd om te bemiddelen bij ruzies. Zij helpen de ruziënde buren weer met elkaar te praten. Zo kunnen slepende ruzies vaak snel worden opgelost.

Bezoeken
Eerst bezoeken buurtbemiddelaars beide partijen. Als beiden eruit willen komen en openstaan voor een bemiddelingsgesprek, gaan ze met elkaar om tafel. Dit gebeurt op een neutrale plek. De bemiddelaars helpen bij dit gesprek. Ze moedigen de buren aan en helpen hen de boosheid op een goede manier uit te spreken. Ook helpen zij bij het maken van afspraken tussen de buren. Vaak worden ruzies zelfs eerder opgelost en is een gezamenlijk gesprek niet eens nodig.

Problemen die in aanmerking komen voor buurtbemiddeling zijn ruzie over geluidsoverlast, erfafscheidingen, overhangende bomen/takken en pesterijen. Ook helpen de bemiddelaars bij overlast door dieren, vernielingen, rommel of vuilnis en geur- en parkeeroverlast.

Meldingen
Voor ernstige overlast van buren, neem contact op met de politie of Meldpunt Vangnet & Advies – GGD Hollands Noorden. Denk hierbij aan mishandeling, alcohol- of drugsverslaving, buitensporige agressie, ruzie met organisaties, burenruzies waarbij strafbare feiten zijn gepleegd, crisissituaties of conflicten binnen de familie.

Meer informatie over buurtbemiddeling of een melding doen kan via de coördinator buurtbemiddeling via 088-321 5000 of buurtbemiddeling@hollandskroon.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button