Noord-Holland

Werkzaamheden aan N240 Medemblikkerweg eerder klaar

Noord-Holland – Ruim een maand eerder dan gepland opende de provincie Noord-Holland op vrijdag 4 juni 2021 de Medemblikkerweg/N240 in Hollands Kroon. De rijbaan en het fietspad kregen nieuw asfalt. Tegelijk zijn de kruisingen opnieuw ingericht en de markering en bebording verbeterd.

De werkzaamheden zijn sneller verlopen omdat aannemer WaakSaam een extra asfaltploeg kon inzetten, door samenwerking met lokale aannemers en omdat de weersomstandigheden goed waren.

Overige werkzaamheden
In het najaar volgen nog enkele laatste werkzaamheden. Het gaat bijvoorbeeld om het plaatsen van de openbare verlichting. Dat is op dit moment niet mogelijk omdat door de coronacrisis de materialen niet op tijd geleverd zijn.

Ook het laatste deel van de N240 tot aan Medemblik staat op de nominatie om te worden opgeknapt. De provincie Noord-Holland gaat ook daar het wegdek vernieuwen en de kruispunten opnieuw inrichten, waarmee de verkeersveiligheid wordt vergroot. 2 bruggen zijn onderdeel van de plannen. Vanwege de omvang van het project kon dit niet door WaakSaam worden uitgevoerd. De provincie zal dit apart aanbesteden. Op dit moment is de planning nog niet bekend.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button