Hollands KroonPolitiek

Ook Hollands Kroon stapt in Regionale Ontwikkelingsmaatschappij

Advertentie:

Hollands Kroon – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft net als in Den Helder ingestemd met deelname aan de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM). De ROM is een samenwerking tussen de Metropoolregio Amsterdam en de gemeenten in Noord-Holland Noord met als doel het stimuleren van de regionale economie door middel van investeringen in vernieuwende en duurzame ondernemingen. Hollands Kroon zal ongeveer een miljoen euro bijdragen aan het investeringsfonds.

In totaal gaat het om een fonds van 160 miljoen euro, waar zowel de provincie Noord-Holland als de gemeente Amsterdam beide 40 miljoen aan bijdragen. Andere gemeenten die meedoen betalen één procent van hun jaarlijkse begroting. Voor Hollands Kroon is dit een bedrag van €1.011.447,-. Het gaat om een resolverend fonds; de bedoeling is dat doormiddel van renteopbrengsten het bedrag weer terug komt bij de investeerders. De fondsen zijn gericht op het MKB, de energietransitie en de circulaire economie. Met de oprichting van deze ROM zijn alle regio’s in Nederland nu verbonden aan een ontwikkelingsmaatschappij.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button