Hollands KroonPolitiek

Huisvesting arbeidsmigranten tussen Nieuwe Niedorp en ’t Veld weer op de agenda

Nieuwe Niedorp – Het college van de gemeente Hollands Kroon stelt aan de gemeenteraad voor om toe te staan dat er voor een periode van 10 jaar toestemming wordt verleend voor de huisvesting van 100 arbeidsmigranten aan de Westerweg 27, net buiten Nieuwe Niedorp. Eerder werd een initiatief voor de permanente realisatie van 200 bedden afgeschoten door de raad.

Het initiatief past niet binnen het beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten, grootschalige logiesfuncties zijn enkel op- of aansluitend aan een bedrijventerrein mogelijk. Wethouder Theo Meskers legt uit dat het college toch positief kijkt naar het initiatief, omdat de vraag naar huisvestingslocaties groot is. Wanneer dergelijke grootschalige plannen geen doorgang kunnen krijgen zullen de buitenlandse werknemers toch op andere plekken gaan wonen.

Tijdelijke oplossing
De gemeenteraad van Hollands Kroon ging eerder niet akkoord met plannen voor 200 logies op hetzelfde perceel. Dat zou te grootschalig worden en een groep Niedorpers verzette zich tegen het initiatief sinds de bekendmaking ervan in 2018. Ook ging het toen om huisvesting voor een periode van minimaal 20 jaar. De vraag naar huisvesting bleef: “Het college keek positief naar de oorspronkelijke plannen voor de permanente huisvesting op het perceel, maar het draagvlak ontbrak. Met dit nieuwe plan wordt een tijdelijke oplossing geboden terwijl gezocht wordt naar een vaste plek”, aldus Meskers.

Uitzendbureau Agrostar zit achter het initiatief. Zij hebben volgens het college grote behoefte aan woonlocaties voor hun werknemers. In de periode van 10 jaar waar het college toestemming voor wil geven zullen zij op zoek moeten naar een nieuwe permanente locatie. De gemeenteraad moet uiteindelijk de knoop doorhakken.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Dit plan heeft niets met het plan te maken wat pas gepresenteerd is om in ’t Veld een behoorlijk aantal arbeidsmigranten te gaan huisvesten.

Back to top button
%d bloggers liken dit: