Hollands Kroon

Knipscheerorgel weer in gebruik

Adverentie

Hippolytushoef – Het restauratieproject van het monumentale orgel in de Hippolytuskerk heeft bijna drie jaar geduurd. Met de ingebruikname van het orgel is de voltooiing van het gehele restauratieproject een feit. Dat wordt gevierd op zondag 12 juni. Na de inloop vanaf 15:00 uur zullen de eerste tonen van het gerestaureerde orgel klinken vanaf 15:30 uur in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein 17.

De eerste inspectie door de orgeladviseur Cees van der Poel vond plaats in 2019 en het verbeterplan kwam in hetzelfde jaar gereed. Eind oktober vorig jaar begon orgelmakerij Bakker & Timmenga met de daadwerkelijke restauratie van het orgel. De werving van de benodigde financiële middelen verliep ondertussen zeer succesvol. In het begin van dit jaar kon al een sluitende dat de begroting worden vastgesteld. De restauratie is met de nodige terughoudendheid uitgevoerd, waardoor het orgel grotendeels nog in de originele staat van 1870 verkeert. Deze week zal de orgelmaker de laatste hand leggen aan wat details die nog moeten worden afgewerkt.

Voor meer informatie zie de website

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button