Sport

Programma slotdag Tour de Lasalle gewijzigd

Den Helder – De geplande hardloopwedstrijden, georganiseerd door Noordkop Atletiek op de slotdag van de 67e Tour de Lasalle, komen wegens onvoldoende deelname te vervallen. De zondag begint nu om 09:30 uur met de Oosterbaan Dikke Bandenrace.

Het afsluitende RABObank Kop van Noord-Holland criterium voor de junior vrouwen/nieuwelingen meisjes gaat om 11:30 uur van start. Het gaat over 30 ronden, oftewel 48 kilometer. Hierna zijn de huldigingen voor zowel de dagklassementen als voor het eindklassement van de tweedaagse voor deze damescategorieën . Daarna gaan om 14:00 uur de heren van start voor het Hotel Den Helder criterium over 35 ronden. Dat is een afstand van 56 kilometer.

“Wij als bestuur en sponsorcommissie begrijpen hoe teleurstellend dit is voor Noordkop Atletiek”, aldus de voorzitter van de Stichting Tour de Lasalle, Wim Erkelens Cooke. “Er is alles aan gedaan om een aanvaardbaar aantal hardlopers aan de start te krijgen.” Wim en zijn organisatie begrijpen dit maar al te goed. “Vorig jaar moesten we de vrouwentweedaagse annuleren. Toen hadden wij acht inschrijvingen en nu meer dan 80 deelneemsters. Terwijl wij dezelfde inspanning deden.”

Internationale deelname
Eerder meldde de organisatie meer dames dan heren deelnemers. Door last minute inschrijvingen is de stand nu bij de heren zijn 92 inschrijvingen ontvangen en bij de vrouwen 81 die een rugnummer willen afhalen. Dit veld heeft een internationaal tintje tijdens deze unieke tweedaagse voor deze damescategorieën. Er zijn inschrijvingen uit Australië, Engeland en Nieuw-Zeeland. Voor verdere informatie en uitslagen zie de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button