Den HelderPolitiek

Statenfractie SP: Camping de Donkere Duinen moet blijven

Adverentie

Haarlem – De SP afdeling Noord-Holland heeft de Gedeputeerde Staten gevraagd naar de mogelijkheden om te zorgen dat Camping de Donkere Duinen blijft bestaan. Volgens de partij zijn de natuureffecten van de beoogde vakantievilla’s negatief. Daarnaast kunnen mensen met weinig geld steeds lastiger op vakantie.

De SP heeft begin dit jaar nog samen met de ChristenUnie een onderzoek uitgevoerd naar het verdwijnen van kampeerplekken door het opkopen van gronden door private investeerders. Dat is volgens de partij een enorm negatieve ontwikkeling: “Al decennialang worden recreanten van hun geliefde stekjes verjaagd, maar in de afgelopen paar jaar heeft dat een vlucht genomen. Grote investeerders en beleggers, zoals ‘private equity funds’ en bouwondernemingen, hebben deze pareltjes in het vizier.” Volgens de SP moet er eenduidig provinciaal beleid komen waarmee campings en andere recreatieplekken worden beschermd.

De verkoop van Camping de Donkere Duinen was nog niet bekend ten tijde van het onderzoek. De SP wil graag extra aandacht voor het feit dat de beoogde vakantiewoningen nabij Natura 2000 gebied zijn gelegen. Zij vraagt daarom aan het provinciale bestuur welke procedure er gevolgd moet worden en of het klopt dat de provincie reeds positief heeft gereageerd op de plannen. Dit was namelijk het geval volgens ontwikkelaar Kontour Vastgoed. Als laatste vraagt de partij wat het provinciale bestuur kan doen om de camping te behouden en wat in algemene zin kan worden gedaan aan het opkopen van vakantieparken.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

12 reacties

 1. Fijn dat er aandacht voor is! Eigenlijk had ik ook wel tegengas verwacht van fractie GroenLinks Den Helder. Valt me tegen. Het lijkt of politiek Den Helder de rode loper uitrolt voor een dergelijke investeerder. Maar Den Helder wint er niets bij, verliest alleen maar. Wat heeft Den Helder toeristen die zich een villa van minimaal 6 ton kunnen veroorloven eigenlijk te bieden? Oke, strand. Maar dat gaat de gemeente nul komma nul opleveren. Onze binnenstad is (nog) verre van interessant genoeg voor de goed gevulde beurs van de bemiddelde toerist.Nog los van de potentiele schade die de omringende natuur kan oplopen bij de bouw van die lelijke kapitale villa’s (naar mijn mening). De camping daarentegen, is toegankelijk voor veel meer bezoekers, die naar mijn idee juist graag een bezoekje brengen aan onze stad. En heerlijk (en betaalbaar) kunnen genieten van bos, duinen en strand. Daar hebben de vakantiegangers met een kleine beurs ook recht op.
  Laten we hopen dat de camping blijft!

  1. Gaat toch wel door, alles wordt verkwanselt voor een zak geld voor enkelen hier en hierdoor is er steeds minder te beleven voor inwoners en toeristen, neem nou Willemsoord, al 3 evenementen afgezegd door de komst van een gemeentehuis aldaar…..

   1. Volgens mij ook. De camping is verkocht en de vergunning verleend.

 2. Het stoppen van de plannen zou een mooi project zijn voor Behoorlijk Bestuur aka Hamerslag en consorten en Henk van Kuik .Na de flop met het stadhuis is dit een mooie kans om weer eens de publiciteit te zoeken .

  1. Piet, ik ben het niet altijd met Henk eens, maar het is goed dat er mensen zijn zoals hij, die de boel wakker houden en niet zomaar opgeven. Dit zorgt voor scherpte en voor heldere overwegingen bij de “gevestigde orde”. Je weet dan dat je niet overal gemakkelijk mee wegkomt. Dat is belangrijk en nodig.
   Overigens heb ik geen probleem met de lokatie van ons toekomstige stadhuis. Maar als er zaken niet goed/niet eerlijk waren gegaan dan was dat dankzij het doorzettingsvermogen van Henk zeker boven water gekomen. Prima toch?

   1. Piet is er één die al z’n hele leven de maandelijkse gage uit de staatsruif ontvangt en slikt hierdoor alles als zoete koek, vind alles wat de overheden doen geweldig, gelooft de staatsomroep propaganda volkomen, zal zelf geen weerwoord geven en brand mensen met kritiek tegen de overheden alleen maar af, de ideale inwoner van ons nieuwe overheidsbeslissende referendumloze Noord Korea dus

    1. Blijkbaar ben ik toch nog steeds onderdeel van de meerderheid .Want de overheden maken al jaren de dienst uit .(Rutte 3)Gekozen door de meerderheid der bevolking.En behoor ik niet tot de minderheid (lees oppositie) die alles afbrand en alleen maar negatief kritiek kan spuien. En dat ik al mijn hele leven uit de “staats ruif” ontvang komt omdat ik buiten mijn schuld gehandicapt ben.

     1. dat Prutte de grootste blijft is omdat alle profiteurs op deze clown stemmen vanwege het grote gratis geld en het blijkt wel weer dat er enorm veel profiteurs in dit land zijn en elke dag bijkomen …. u bent hoogstwaarschijnlijk profiteur 1e klasse en haantje de voorste bij de aanvragen voor nog meer gratis gemeenschapsgeld, ik zeg alle uitkeringen drastisch omlaag en al die flauwekul toeslagen afschaffen zodat werken weer gaat lonen, lapzwansen aan het werk, staatsuitgaven omlaag, zijn we ook meteen van de personeelstekorten af…..

      1. Helaas voor u zijn er geen partijen die uw voorstellen in hun programma hebben staan.Dat zal toch een vreselijke grote frustratie betekenen.Maar dat kunnen wij beroeps profiteurs natuurlijk al jaren proeven uit uw dagelijkse bijdragen.Ik heb echt met u te doen : de hele dag hard werken en mega belasting betalen ,geen toeslagen .Dat u nog tijd hebt om elke dag hier uw commentaren le leveren verbaasd me.

       1. wees maar trots op het parasiteren van deze samenleving……

 3. Die camping wordt volledig omringt door natura2000. Volgens mij was daar enkele dagen terug een bommetje over gedropt, door Rutte en Co. Ik ben nieuwsgierig hoe de plannen passen binnen een stikstofreductie van plus minus 80%.
  Maar daar hebben ze vast al over nagedacht. Kuch.

 4. Jacques, ik ben ook wel benieuwd hoe dit uit te leggen is met het huidige stikstofbeleid in het achterhoofd. Het is gewoonweg een verschrikkelijk slecht plan om dit natuurgebied te verstoren met bouwwerkzaamheden. Zeker voor luxe vakantievilla’s voor een beperkte groep goedbedeelde toeristen. Geldzucht is het enige motief.In alle opzichten is het beter om de camping te behouden. Behalve dan uiteraard voor de projectontwikkelaar die van een onverlaat (of meerdere) hiervoor toestemming heeft gekregen. Wat een vergissing!

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: