JeugdUitgaan

Gratis nieuwe sporten uitproberen met Team Sportservice

Adverentie

DEN HELDER – Team Sportservice biedt de komende tijd allerlei sportieve beweegactiviteiten aan voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Onder de noemer Sport en Spel in de Wijk maken de kinderen in meerdere wijken in de stad en Julianadorp kennis met bijvoorbeeld bigboxhockey, e-sports, estafettes, of ze gaan een potje voetballen, trefballen, hockeyen en nog veel meer.

“Met Sport en Spel in de Wijk hopen wij nog meer kinderen enthousiast te maken voor sport en bewegen,” laat buurtsportcoach André Haarsma weten. “Zo kunnen kinderen gratis verschillende sporten uitproberen. Op deze manier kunnen kinderen laagdrempelig genieten van de activiteiten die wij aanbieden. Het zijn allemaal spellen die niet al te moeilijk zijn, maar wel veel plezier geven. Daar draait het vooral om.”

Spelen op zes locaties
Sport en Spel in de Wijk is dit jaar uitgebreid naar zes locaties, vier in Den Helder en twee in Julianadorp. Direct na school kunnen de kinderen naar de locatie komen. De spellen beginnen altijd om 14.30 uur en duren een uur. De aftrap van Sport en Spel in de Wijk is op Nationale Buitenspeeldag, 14 juni, op het Cruijff Court, Den Helder. Daarna vinden de speeldagen 21 juni plaats op het grasveldje Gastronoom, Den Helder, 22 juni op het Vinkenterrein, Den Helder, 28 juni in de Speeltuin Pasteurstraat, Den Helder, 5 juli op voetbalveld Drooghe Bol, Julianadorp en 6 juli op speelveld Middelzand, Julianadorp.

“Sport en Spel in de Wijk was de laatste keer dat we dit aanboden al heel populair. Bij het Cruijff Court, natuurlijk, maar ook in de speeltuin komen de kinderen graag meedoen. Kinderen vinden het heerlijk om na school nog even lekker samen te spelen en met elkaar een leuk spel te doen. We bieden op elke locatie iets anders aan, zodat de kinderen met diverse spellen en sporten kennismaken,” garandeert de buurtsportcoach van Team Sportservice.

Gratis deelname
Ieder kind uit groep 3 tot en met 8 kan gratis meedoen. De buurtsportcoaches kijken naar de groep, wat de kinderen kunnen en passen het spel of de spellen daarop aan. Standaard beginnen ze met een warming-up voor heel de groep. Daarna delen ze de groep op en gaan aan de slag, passend bij wat de kinderen leuk vinden en kunnen. Het belangrijkste is bewegen met plezier, de fun staat voorop.
Kinderen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via de site www.noordhollandactief.nl. Eerst meer weten? Stuur dan een mail naar ahaarsma@teamsportservice.nl of bel 088-2037350.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button