Den Helder

Nog 2,4 miljoen in Helders Steunfonds

Adverentie

Den Helder – Er zit nog aardig wat geld in het steunfonds dat door de gemeente Den Helder tijdens de coronaperiode is opgezet. Het saldo bedraagt, zo laat het college weten, op dit moment nog 2,4 miljoen euro.

Dit bedrag bestaat uit:

    – € 1.397.000,- van het oorspronkelijke corona steunfonds. Hiervan betreft zo’n € 735.000 een algemeen bedrag (dat over is van de oorspronkelijke € 2 miljoen uit het steunfonds) en € 662.000 betreft een rijksbijdrage voor ondersteuning aan de culturele sector (de rijksbijdrage voor ondersteuning van het culturele veld betrof in totaal € 787.000, daarvan is in april 2023 een bedrag van € 125.000 beschikbaar gesteld aan totaalkunstwerk De Nollen).
    – Extra toevoeging van 1 miljoen. In november 2022 is bij de begrotingsbehandeling voor 2023 een amendement aangenomen waarbij er € 1 miljoen is toegevoegd aan het Helders steunfonds. Het doel van deze extra storting is om de financiële en maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis maar ook de financiële en maatschappelijke gevolgen door hogere inflatie, energiecrisis en onvoorziene criteria in 2023 op te vangen.

Cultuur
Dat er nog een flink bedrag in het potje zit betekent niet dat het geld elders voor kan worden gebruikt. Het college meldt dat er nog gekeken wordt of inzet van het Steunfonds nog nodig is. Op basis van onderzoek wat is gedaan naar de staat van het culturele veld in Den Helder na corona, wordt bijvoorbeeld een plan van aanpak uitgewerkt over de benodigde ondersteuning aan het culturele veld. Hierover wordt de gemeenteraad voor de zomer verder geïnformeerd.

Daarnaast wordt in de gaten gehouden of er extra ondersteuning nodig is voor verenigingen en organisaties. Indien er sprake is van liquiditeitsproblemen wordt een beroep gedaan op het Helders
steunfonds. Zo is recent een bijdrage van €35.000,- gedaan om het wijkhuis in Nieuw Den Helder te ondersteunen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button