Den HelderVideo

Regio Noordkop Ruilspel: Op zoek naar parels in de Marsdiepstraat (video)

Adverentie

Den Helder – Het gezegde luidt dat op de markt je gulden een daalder waard is, maar deze zomer proberen wij het voor nop! Vorige week zag u hoe wij een T-shirt ruilde voor een VR-Bril. op woensdag bezochten wij de markt aan de Marsdiepstraat, op zoek naar verborgen parels tussen de kramen. Wat hebben wij dit keer kunnen bemachtigen? U ziet het in het Regio Noordkop Ruilspel!

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

1 reactie

  1. Ik vond hem al een mooie robuuste ´kop´ hebben, een beetje ´Peter Gilmore´achtig (acteur uit de jaren ´70 tv-serie ´De Onedin Line´) en ook zijn ongegeneerdheid zowel als de vrolijke wijze waarop hij zich in de bovenstaande video uitte spraken me meteen aan. Recht door zee leek hij, een tikkeltje trots, de handen ontspannen over de bolle buik gevouwen tijdens zíjn dag: de dag van de kofferbak. Het werd me al snel duidelijk dat dat een dag was die hij zichzelf ook niet snel af zou laten snoepen. Op die dag kwam hij immers tot bloei, kon hij eindelijk zijn verhaal kwijt, al zijn doordachte levenswijsheden immer gebracht met de nodige kwinkslag, dat wel. Achter zijn kraam stond op een grijze jaren ´50 gevel: ´Kossen, comfort en welzijn´ geschreven. Ik denk dat de hr. Kossen, waarschijnlijk de eigenaar van de winkel, zich geen betere reclame voor zijn bedrijf zou kunnen wensen. Waar de reporter zichzelf hijgend 20x voorbij rende en dacht binnen een video van 2 minuten en 32 seconden elk leeg gaatje met woorden te moeten vullen bleef ´James Onedin´ volledig zichzelf en liet zich niet door een toevallig passerende spraakwaterval met een microfoon in zijn hand uit het lood slaan. Ook niet als hij die microfoon uitdagend en bijna plagend voor zich uit stak tot bijna aan zijn eigen mond.
    Dan is het 2 dagen later, ik loop het terrein van een kofferbakmarkt op, die bezoekjes zijn namelijk mijn favoriete vrijetijdsbezigheid, en ik bots zomaar tegen hem op. Zijn verschijning kun je ook niet missen en zeker niet negeren Alleen die witte bakkebaarden al zeg, nee, ze maken hem ´de seik niet meer lauw´ (dat is officieel ´van Dale´ Nederlands dus even niet zeuren nu). Ik babbel even met hem. dat doe ik graag, wat vrijblijvend ´kletsen´, vooral met authentieke personen. ´En die VR bril uit het filmpje?´, vraag ik, ´Is die al verkocht?´, ´Nee´, antwoordt hij, ´Die heeft mijn kleindochter nu in het bezit´, hij kijkt me met een vrolijk gezicht aan, ´Zij keurt altijd mijn spullen en wanneer zij er niet meer in geïnteresseerd is verhuizen ze weer naar mijn kraam en ja, inderdaad, dan kan jij ze weer kopen´…

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: