Politiek

Cultuurvisie Hollands Kroon in volledige harmonie vastgesteld

Advertentie:

Anna Paulowna – De gemeenteraad van Hollands Kroon behandelde donderdagavond de cultuurvisie 2025-2028. In een halfuurtje, waarin vrijwel louter complimenten voor de opstellers werden gemaakt, passeerde de visie tot grote blijdschap van de raad en college unaniem de besluitvorming.

Het CDA vroeg zich wel af of alle partijen in financieel lastige tijden ook echt bereid zijn om meerjarig de extra benodigde middelen hiervoor vrij te maken. Dat werd door alle partijen volmondig bevestigd. Petra Borst (VVD) zou graag nog meer, dan de nieuwe nota nu al biedt, muzieklessen aan kinderen op de basisschool actief aanbieden, maar ook aan ‘kinderen op schoot’ op kinderdagverblijven. Wethouder Robert Leever beloofde om dit mee te nemen als onderzoek richting de uitwerkingsplannen.

Vooral inspirator Beer Boneschansker werd in het bijzonder geroemd voor zijn goede werk en de uitstekende participatie daarbij met het brede werkveld. Boneschansker gaat zich na het vaststellen van de visie nog enkele maanden bezighouden met het inwerken van beide cultuurambtenaren, het opzetten van het cultuurfonds en het maken van een aanzet van de uitwerkingsplannen.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button