Den Helder

Donut Worry: Donuts smikkelen bij Leger des Heils Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Traditiegetrouw organiseert het Leger des Heils op elke eerste vrijdag van juni de nationale Donutdag. Vrijdagochtend was het dus smikkelen geblazen in het korpsgebouw aan de Vismarkt in Den Helder.

In de keuken van het korpsgebouw in Den Helder liggen 450 donuts van donutbakker Donut Worry Be Happy klaar om uitgedeeld te worden. “Helaas fors minder dan vorig jaar”, vertelt Ton Mostert, kapitein bij het Leger des Heils Den Helder. “We hadden stiekem gehoopt op meer. Ik denk dat wij 1.000 donuts ook binnen no-time hebben uitgedeeld, maar met 450 donuts zijn wij uiteraard ook enorm blij.”

Een deel van de donuts ligt in de buurthuiskamer aan de Vismarkt en een ander deel wordt door het korps uitgedeeld. “We gaan langs een aantal sponsoren en scholen om ze te bedanken voor hun hulp en inzet. Daarna maken we een rondje door de buurt en bellen we overal aan om de buren een donut aan te bieden.”

Contact
Juist de buren mogen niet vergeten worden volgens Mostert: “Onze buren hebben er ook maar mee te dealen dat wij hier aan de Vismarkt zitten. Gelukkig gaat het de laatste tijd heel goed in de buurt, maar toch is het belangrijk om in contact te blijven met elkaar. Het contact leggen met de mensen en de buurt is misschien nog wel het mooiste aan DonutDag.”

DonutDag bij het Leger des Heils
DonutDag bij het Leger des Heils

Veel mensen zijn vrijdagochtend gewoon aan het werk. Na een aantal dichte deuren doet een buurtbewoner de deur open. “Natuurlijk wil ik een donut. Wat wilt u ervoor hebben?” Volgens Mostert is het niet de eerste keer dat hij die vraag hoort tijdens DonutDag. “We delen de donuts vandaag gratis uit. Het is heel simpel: niemand moet vandaag iets, behalve een donut aannemen en aanhoren dat we ze een fijne dag wensen.”

Donutmeisjes
De donut is sinds de Eerste Wereldoorlog een symbool van alles dat het Leger des Heils heeft gedaan en nog steeds doet. Tijdens de Eerste Wereldoorlog deelden zogenaamde ‘donutmeisjes’ verse donuts uit aan infanteriesoldaten aan het front. Sindsdien deelt het leger overal ter wereld uit. Bij rampen en noodsituaties, en op DonutDag.

Toon meer

Calvin Vliegen

Calvin Vliegen is sinds november 2023 als videoverslaggever/editor werkzaam bij Regio Noordkop. Calvin is bereikbaar via calvin@regionoordkop.nl of telefonisch via 06-27656370.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button