Uitgaan

Hortus Overzee organiseert 23 juni de Japandag

Advertentie:

Den Helder – Hortus Overzee staat zondag 23 juni tijdens de Japandag volledig in het teken van het land van de rijzende zon. De eerste editie werd zeventien jaar geleden gehouden en het evenement is langzaam maar zeker uitgegroeid tot een landelijk zeer gewaardeerd Japans evenement.

De Japandag is een uitje voor alle zintuigen. Kijken, luisteren, voelen, ruiken en zeker ook proeven gaan een paar uurtjes samen op deze zondag. De Japandag zal rond 12:15 uur worden geopend door taiko drumgroep KAON, samen met kalligrafist Lanka. Dit gebeurt in het bijzijn van onder andere de Japanse ambassadeur Minami en burgemeester Jan de Boer. KAON en Lanka treden later op de Japandag nog een keer op.

Een bezoek aan de Japandag is een ontdekkingsreis, waar in alle hoekjes van Hortus Overzee verrassingen staan te wachten. Bezoekers kunnen genieten van Japanse lak- en schilderkunst, ikebana, Japanse thee en snoepgoed, bonsai, sake, muziek op shakuhachi fluit en koto, Kyudo boogschutter demonstraties, Samurai krijgers, Japanse verhalen, boeken, kimono’s, tarotkaarten, keramiek, Japanse bami, temari, antiek en nog veel meer. Verder zijn er workshops origami, kalligrafie, Sumi-e en Moku-hanga. Dames van de Innerwheel zorgen als altijd weer voor heerlijk gebak.

Vriendschapsparkje
Bijzondere aandacht is er nog voor de actie voor het aanleggen van een vriendschapsparkje in het in 2011 door een tsunami zwaar getroffen plaatsje Rikuzentakata. Hortus Overzee is zondag 23 juni van 12:00 tot 17:00 uur geopend. Meer informatie is te vinden op de website van Hortus Overzee.

In 2023 vond ook een Japandag plaats bij Hortus Overzee. Destijds was er onder meer een spectaculaire opening.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button