Sport

Tour de Lasalle opent met Texelse winnaar op Texel (update, audio)

Advertentie:

Texel- Martijn Drijver heeft donderdagavond de eerste etappe van de 69e Tour de Lasalle op zijn naam geschreven. Op zijn eigen Waddeneiland bleef de Texelaar na een enerverende wedstrijd in de sprint Bart Sinnige uit Schagen en de in Den Helder woonachtige Dave Huijsman net voor. Drijver vertrekt vrijdag dankzij de zege in de gele leiderstrui.

Het was een boeiend spektakel op Texel, waar zeker in de eerste helft van de etappe een stevige wind stond. Al in de eerste ronde ontstond een kopgroep van zes renners, later uitgegroeid tot een groep van zeventien wielrenners. Zij wisten tot aan de streep vooruit te blijven en achter hen viel het peloton al snel in stukjes uiteen. Lang niet elke renner haalde de finish, maar de charme van de Tour is dan weer dat ze vrijdag gewoon weer mee mogen doen. De eindoverwinning is voor deze renners uiteraard geen optie meer. Behalve een snelle ontsnapping telde de etappe op Texel ook enkele valpartijen.

Drijver was na afloop zelf vol verbazing over zijn etappewinst. “Nee, dit had ik vooraf zeker niet verwacht. We waren vroeg weg en zelf heb ik eigenlijk niet eens zoveel gedaan, het waren vooral de jongens uit de ploeg van Sinnige die veel werk opknapten voor de kopgroep”, aldus Drijver na afloop. De ploeg van Sinnige was met drie renners aanwezig in de kopgroep, maar moest uiteindelijk dus genoegen nemen met een tweede plaats. Na afloop was er verder weinig tijd om na te praten, want vrijwel iedereen moest op tijd naar de boot om terug te kunnen naar Den Helder.

Drijver vertrekt vrijdagavond dus in het geel. De blauwe trui gaat om de schouders van Joakim Zuidema, het wit is voor Bart Sinnige en de groene puntentrui wordt gedragen door Tim van Lopik. De felbegeerde Regiotrui wordt voor aanvang van de tweede etappe uitgereikt aan Leroy Weijers, die na afloop van de eerste etappe overigens ook door de jury werd uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de dag. De Tour de Lasalle is elke dag live te volgen via Regio Noordkop.

Beluister hieronder het 1e uur van Radio Tour de Lasalle terug, van donderdag 6 juni 2024:

Beluister hieronder het 2e uur van Radio Tour de Lasalle terug, van donderdag 6 juni 2024:

Beluister hieronder het 3e uur van Radio Tour de Lasalle terug, van donderdag 6 juni 2024:

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button