Sport

Zuidema wint sprint in tweede etappe Tour de Lasalle

Advertentie:

Den Helder – De tweede etappe van de 69e Tour de Lasalle is vrijdagavond gewonnen door Daniel Zuidema uit de ploeg Goldpack frl. Voor de tweede avond op rij eindigde de etappe in een massasprint en dit keer was de renner uit Drachten (die donderdag nog ten val kwam) de snelste. Het geel blijft om de schouders van Martijn Drijver uit Texel.

De start was dit keer op de Marsdiepstraat nabij de Uyterton en al snel werd er snoeihard gereden. Het ging zo snel dat ontsnappingspogingen geen echte kans hadden. In de laatste ronde sprongen Julian Bonouvrie (Nederlands Militairen Team) en Kris de Boer (Isero DOK) weg, maar op de Defensieweg werden zij weer teruggepakt, waardoor de renners in één peloton op de finish afkwamen. Zuidema was daar dus de snelste, voor Tim van Lopik (Sinnige Bouwmanagement) en Kay Blokdijk (Fixmybody BikeTotaal). Blokdijk is overigens de enige oud-winnaar in de Tour, hij won de wedstrijd in 2019. Zijn broer Jard ging niet meer van start. Hij had aan zijn valpartij op donderdag een gebroken rib overgehouden.

“Ik had niet direct het gevoel van ik zit er lekker in, maar op de sprint kan ik vertrouwen”, vertelde Zuidema na afloop. Hij fietste overigens niet op zijn eigen fiets, omdat die bij de val van donderdag te ernstig beschadigd raakte. Van Lopik noemde het ‘een goede dag voor de punten’ en was tevreden met de tweede plaats. Blokdijk kwam met een dubbel gevoel over de finish, want “normaal ben ik eigenlijk alleen tevreden met de eerste plek”. Het feit dat hij al na de eerste dag zonder zijn broertje verder moest was een bittere pil. “Zijn seizoen is naar de knoppen en we hadden toch gehoopt deze tour samen een potje te kunnen breken.”

De gele trui is ook zaterdag dus voor Martijn Drijver, het blauw voor Tim van Lopik, de witte trui voor Bart Sinnige en de groene trui voor Joakim Zuidema. De regiotrui, voor de beste renner uit de Noordkop, zit zaterdag om de schouders van Kay Blokdijk.

Zaterdag
De derde Tourdag begint zaterdag een uur later dan oorspronkelijk gepland. Dat heeft te maken met het lage aantal deelnemers bij de meisjes (28), wat voor het gevolg is van het feit dat een week later het NK plaatsvindt. Om 10.00 uur vertrekt de eerste renster voor de tijdrit, met finish bij Fort Kijkduin. De heren starten om 10.30 uur en later op de dag vindt voor zowel de meisjes als de heren de Omloop over de dijk plaats, eveneens met de finish nabij Fort Kijkduin. Bij de heren wordt Leroy Wijers als grote favoriet voor de tijdrit gezien, maar hoe dan ook verwacht iedereen spektakel en een mogelijk beslissende slag voor de eindzege. Speciale tijdritfietsen zijn overigens niet toegestaan, de zogenoemde ‘snelle pakken’ wel.

De hele dag is weer live te volgen via Regio Noordkop, die alle dagen live verslag doet van de Tour.

Terugluisteren
Luister hieronder het 1e uur van de 2e etappe terug.

Luister hieronder het 2e uur van de 2e etappe terug.

Luister hieronder het 3e uur van de 2e etappe terug.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button