Cultuur/NatuurHollands Kroon

50 jaar Oecumenisch Centrum Michaëlskerk

Advertentie:

OOSTERLAND – Tijdens een druk bezochte viering in de Michaëlskerk, werd het 50-jarig bestaan van het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk herdacht. Het Oecumenisch Centrum is ontstaan uit de toeristenkerk, in 1969 begonnen door dominee Albert van Dorssen en Kees Klein.De viering werd voorbereid door de eerste liturgische werkgroep, bestaande uit o.a. Jeroen Zijlstra, André Hermans, Annemarie Dekker, Adrie Lont, Betty Koorn en Dirk Jan Metselaar. Zittende aan de ‘stamtafel’ van de Michaëlskerk haalden zij oude herinneringen op uit de geschiedenis van de Michaëlskerk.

Tijdens de vieringen werden door het Museumkoor, oude ”tophits” uit het archief van het Museumkoor gezongen zoals ”Onverklaarbaar Bewoond” die veelal geschreven waren door Jeroen Zijlstra met muziek van Kees Klein. In de kerk was kleding opgehangen die jarenlang gebruikt is en wordt tijdens de vieringen in de Michaëlskerk. Ook werd er een levensgrote collage (gemaakt door Edwin Zwart) getoond van oude foto’s uit het archief.

Na afloop van de viering was er zoals gebruikelijk koffie met speciaal gebak, en werd er door de diverse aanwezigen nog lang nagepraat. Meer informatie over de Michaëlskerk op www.zininoosterland.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button