Hollands Kroon

Eikenprocessierups aangetroffen in Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Bij een aantal eikenbomen in Hollands Kroon is de eikenprocessierups aangetroffen. Voor zover bekend zijn dit de eerste ‘jeukrupsen’ die in de gemeente gevonden zijn.

De eikenbomen staan langs de Frieseweg en het DWOW-bos in Wieringerwerf en langs langs de Hoornseweg in Middenmeer. Stoop Groenvoorziening uit Waarland heeft opdracht gekregen om de betreffende rupsen uit de bomen te verwijderen. Vervolgens zullen de rupsen worden afgevoerd en vernietigd. Zodra er op andere locaties eiken worden aangetroffen met de processierups, zullen deze rupsen op dezelfde wijzen worden verwijderd.

Eikenbomen
In Hollands Kroon staan ongeveer 45.000 gemeentelijke bomen. Ongeveer 25.000 hiervan zijn eikenbomen. Ook op de grond van Rijkswaterstaat, provincie Noord-Hollands, het hoogheemraadschap en Staatsbosbeheer staan diverse eikenbomen. Deze instanties dragen ook de plicht om de eikenprocessierups zo snel mogelijk te verwijderen om overlast te voorkomen.

Als bewoners eikenprocessierupsen tegenkomen in een eikenboom in Hollands Kroon dan kan hier een melding van gemaakt worden via de Fixi App. Als de betreffende rups wordt aangetroffen in eigen tuin raad gemeente Hollands Kroon aan om contact op te nemen met een gespecialiseerde hovenier om de rups effectief te laten verwijderen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button